Eğitimler
Eğitim takvimi Workshop Takvimi
TÜV

işbirliğiyle

Gıda Güvenliği Yöneticiliği Sertifika Programı - TÜV Austria
Gıda Güvenliği Yönetimi ilgili çalışmalarda görev alacak çalışanlar ile konu hakkında bilgi sahibi olması gerekli görülen çalışanlar ve yöneticiler bu eğitimden yarar sağlayabilecektir.
EĞİTİM DETAYLARI
Eğitim takvimi açıklanacaktır.
Eğitimi takip ederek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
42 Saat
Online Eğitim

Uzaktan Eğitim

Canlı Sınıf

KAYIT VE ÖDEME DETAYLARI
Fiyat, ödeme koşulları, eğitim konularının detaylı bilgisi için form doldurun, arayarak bilgi verilecektir.

Tüm sorularınız için : 444 1 476 veya info@mindset.com.tr

Gıda Güvenliği Yöneticiliği Sertifika Programı - TÜV Austria

444 1 476
EĞİTİM İÇERİĞİ

Genel Bilgi

Gıda Güvenliği Yönetimi ilgili çalışmalarda görev alacak çalışanlar ile konu hakkında bilgi sahibi olması gerekli görülen çalışanlar ve yöneticiler bu eğitimden yarar sağlayabilecektir.

Genel Bilgi
ISO 22000:2018

Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Tarihçesi
Yüksek Seviye Yapı
Proses Yaklaşımı
Risk Bazlı Düşünme
ISO 22000 Maddelerine genel bakış
Temel Kavramların açıklanması – ÖGP, OÖGP, KKN vs
Kuruluşun Bağlamı
Liderlik
Planlama
Destek
Operasyon
Performans Değerlendirme
İyileştirme

HACCP - Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları

HACCP, Tarihçesi, Gelişimi
HACCP Terimleri ve Tanımları
HACCP Gıda / Ürün Güvenliği Ekibi
Ön Gereklilik Programları
Ürün Tanımları
Ürünün Tasarlanan Kullanımının Belirlenmesi
Ürün Akış Diyagramlarının Oluşturulması
Ürün Akış Diyagramlarının Doğrulanması
Potansiyel Tehlikeler, Tehlike Analizinin Yapılması ve Kontrol Önlemlerinin Belirlenmesi
GFSI Standartlarına Göre Değerlendirilmesi Gereken Tehlike Türleri
Kritik Kontrol Noktalarının (KKN) Belirlenmesi
KKN’ler için Kritik Limitlerin Belirlenmesi
KKN’ler İçin İzleme Sistemleri Oluşturulması
Düzeltici Faaliyet Planlarının Oluşturulması
Doğrulama Prosedürlerinin Oluşturulması
Dokümantasyon ve Kayıt Tutma
HACCP Planının Gözden Geçirilmesi

FSSC 22000 V5

FSSC 22000 V5 Şeması
FSSC 22000 Ek Gereklilikleri
Ön Koşul Programları Standartları ve Gereklilikleri

BRCGS FOOD V8

BRCGS Gıda Güvenliği Standardı Geçmişi, Gelişimi
GFSI Onaylı Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri
BRCGS Kaynaklarına Ulaşım
Bölüm I. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
Bölüm II. Gereklilikler
Renk Kodlu Gereklilik Sistemi
Temel Gereklilikler

IFS FOOD Bilgilendirme

IFS- International Featured Standards ve Perakendeciler Birliklerinin Tanıtımı
IFS Food- Gıda Ürünlerinin Kalite ve Gıda Güvenliğini Denetleme Standardı Tarihçesi ve Revizyon Geçmişi
IFS Food Sertifikasyonunun Faydaları
IFS Food Standardını İşletmeler Neden Kurmalı ve Belgelendirmeli
Gıda Güvenliği ile İlgili Diğer Standartlar
Gıda Güvenliği Standartlarının Karşılaştırılması
IFS Food Standardına Göre Sertifikasyon İçin Ürün ve Teknoloji Kapsamları
IFS Food Standardına Uygun Kapsam Belirlenmesi
Standartta yer alan KO (Knock Out) Maddelerin Tanımı
IFS Food Standardına Göre Sapmaların ve Uygunsuzlukların Sınıflandırılması ve Tanımları
IFS Food Standardına Göre Sertifikasyon Skorunun Hesaplanması
IFS Food Standart Maddeleri

Gıda Güvenliği İç Tetkikçi

ISO 19011:2018’e göre
Denetim ve Denetçi Kavramları
Denetim Programlanması
Yeterlilik/Uygunluk Denetimi
Denetime Hazırlık
Denetimin Gerçekleştirilmesi
Uygunsuzluk Kavramı ve Raporlaması
Denetim Raporlaması, Takip Denetimleri
Düzeltici Faaliyetler,
Denetimlerin Psikolojik Boyutları, Denetimde Etkin İletişim, Denetçi Özellikleri ve Yetkinlikleri
Etkin Bir Denetim İçin Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Denetim Sırasında Yaşanılan Güçlükler ve Çözüm Yolları

Genel Bilgi

Gıda Güvenliği Yönetimi ilgili çalışmalarda görev alacak çalışanlar ile konu hakkında bilgi sahibi olması gerekli görülen çalışanlar ve yöneticiler bu eğitimden yarar sağlayabilecektir.

ISO 22000:2018

Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Tarihçesi
Yüksek Seviye Yapı
Proses Yaklaşımı
Risk Bazlı Düşünme
ISO 22000 Maddelerine genel bakış
Temel Kavramların açıklanması – ÖGP, OÖGP, KKN vs
Kuruluşun Bağlamı
Liderlik
Planlama
Destek
Operasyon
Performans Değerlendirme
İyileştirme

HACCP - Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları

HACCP, Tarihçesi, Gelişimi
HACCP Terimleri ve Tanımları
HACCP Gıda / Ürün Güvenliği Ekibi
Ön Gereklilik Programları
Ürün Tanımları
Ürünün Tasarlanan Kullanımının Belirlenmesi
Ürün Akış Diyagramlarının Oluşturulması
Ürün Akış Diyagramlarının Doğrulanması
Potansiyel Tehlikeler, Tehlike Analizinin Yapılması ve Kontrol Önlemlerinin Belirlenmesi
GFSI Standartlarına Göre Değerlendirilmesi Gereken Tehlike Türleri
Kritik Kontrol Noktalarının (KKN) Belirlenmesi
KKN’ler için Kritik Limitlerin Belirlenmesi
KKN’ler İçin İzleme Sistemleri Oluşturulması
Düzeltici Faaliyet Planlarının Oluşturulması
Doğrulama Prosedürlerinin Oluşturulması
Dokümantasyon ve Kayıt Tutma
HACCP Planının Gözden Geçirilmesi

FSSC 22000 V5

FSSC 22000 V5 Şeması
FSSC 22000 Ek Gereklilikleri
Ön Koşul Programları Standartları ve Gereklilikleri

BRCGS FOOD V8

BRCGS Gıda Güvenliği Standardı Geçmişi, Gelişimi
GFSI Onaylı Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri
BRCGS Kaynaklarına Ulaşım
Bölüm I. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
Bölüm II. Gereklilikler
Renk Kodlu Gereklilik Sistemi
Temel Gereklilikler

IFS FOOD Bilgilendirme

IFS- International Featured Standards ve Perakendeciler Birliklerinin Tanıtımı
IFS Food- Gıda Ürünlerinin Kalite ve Gıda Güvenliğini Denetleme Standardı Tarihçesi ve Revizyon Geçmişi
IFS Food Sertifikasyonunun Faydaları
IFS Food Standardını İşletmeler Neden Kurmalı ve Belgelendirmeli
Gıda Güvenliği ile İlgili Diğer Standartlar
Gıda Güvenliği Standartlarının Karşılaştırılması
IFS Food Standardına Göre Sertifikasyon İçin Ürün ve Teknoloji Kapsamları
IFS Food Standardına Uygun Kapsam Belirlenmesi
Standartta yer alan KO (Knock Out) Maddelerin Tanımı
IFS Food Standardına Göre Sapmaların ve Uygunsuzlukların Sınıflandırılması ve Tanımları
IFS Food Standardına Göre Sertifikasyon Skorunun Hesaplanması
IFS Food Standart Maddeleri

Gıda Güvenliği İç Tetkikçi

ISO 19011:2018’e göre
Denetim ve Denetçi Kavramları
Denetim Programlanması
Yeterlilik/Uygunluk Denetimi
Denetime Hazırlık
Denetimin Gerçekleştirilmesi
Uygunsuzluk Kavramı ve Raporlaması
Denetim Raporlaması, Takip Denetimleri
Düzeltici Faaliyetler,
Denetimlerin Psikolojik Boyutları, Denetimde Etkin İletişim, Denetçi Özellikleri ve Yetkinlikleri
Etkin Bir Denetim İçin Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Denetim Sırasında Yaşanılan Güçlükler ve Çözüm Yolları

NELER ÖĞRENECEKSİNİZ

NELER ÖĞRENECEKSİNİZ

Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi kurmak isteyen veya sisteminin iyileştirilmesi gerektiğini düşünen işletme yetkililerinde veya bu konuda kariyer yapmak isteyen profesyonellere ve öğrencilere BRCGS Food V8, FSSC 22000 V5, ISO 22000:2018 Standart gerekliliklerinin uygulama örnekleri ve vaka çalışması ile anlatılmasıdır.
HACCP sistemi kurmak isteyen işletmelerin yetkili kişilerine sistem kurma konusunda detaylı bilgi verilmesi, HACCP sistemini kurmuş işletmelere ise kurmuş oldukları sistemi geliştirmek için gerekli bilgileri uygulama örnekleri ve vaka çalışması ile verilmesi amaçlanmaktadır.
26 Eylül 2008 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Gıda Güvenliği ve Kalitesinin Denetimi ve Kontrolüne Dair Yönetmelik ve 17 Aralık 20011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Gıda Hijyeni Yönetmeliği, HACCP Sistemi’nin kurulmasını ülkemizdeki gıda işletmeleri için zorunlu kılmaktadır.

GFSI tarafından tanınan ve onaylanan standartlarda Gıda/Ürün Güvenliği Ekip Lideri’nin iki günlük HACCP Eğitimi’ne katılıp, sertifika alması gerekmektedir. Yine GFSI tarafından tanınan ve onaylanan standartlarda denetçi olarak çalışmak isteyen uzmanların HACCP Eğitimi’ne katılıp, sertifika alması gerekmektedir.

Program Sonunda
Sürekli olarak müşteri şartlarını ve uygulanabilir yasal ve düzenleyici şartları karşılayan güvenli gıdalar ve hizmetler sağlama yeteneği kazanacaksınız.
Hedefler ile ilgili risklerin ele alacaksınız.
Söz konusu gıda güvenliği yönetim sistemi gerekliliklerine uygunluğu gösterme yeteneği elde edeceksiniz.

SERTİFİKA

SERTİFİKA

Sertifika alma şartlarını yerine getiren ve sertifika almaya hak kazanan katılımcılara TÜV Austria tarafından sertifika verilecektir. TÜV Austria’nın sertifikası uluslararası geçerli bir sertifikadır.

 

Sertifika Şartları:

1- Programa en az %70 oranında devam etmek.

2- Sınıf içi yapılan çalışmalara katılmak.

3- Sınav sonunda geçer not almak. 

 

 

KAYIT ve ÖDEME

KAYIT ve ÖDEME

Bilgi ve Kayıt için lütfen form bilgilerini eksiksiz doldurun. En kısa zamanda size dönüş yapıp gerekli işlemlerle ilgili olarak bilgi verilecektir.

Ödeme Seçenekleri:

Kredi Kartıyla Peşin Ödeme

Kredi Kartına Taksitli Ödeme ( Online / Bonus – Maximum – Paraf – World )

EFT / Havale ile ödeme.

SIKÇA SORULAN SORULAR
SIKÇA SORULAN SORULAR
Program kimler için uygundur, katılım şartları nelerdir?

Gıda Güvenliği Yönetimi ilgili çalışmalarda görev alacak çalışanlar ile konu hakkında bilgi sahibi olması gerekli görülen çalışanlar ve yöneticiler bu eğitimden yarar sağlayabilecektir.

Programda doküman paylaşımı yapılacak mıdır?

Eğitiminizin başladığı hafta itibariyle program koordinatörlüğü tarafından materyal paylaşımları gerçekleştirilecektir.

Eğitim sonunda sertifika verilecek mi ?

Sertifika alma şartlarını yerine getiren ve sertifika almaya hak kazanan katılımcılara TÜV Austria tarafından sertifika verilecektir. TÜV Austria’nın sertifikası uluslararası geçerli bir sertifikadır.

 

Sertifika Şartları:

1- Programa en az %70 oranında devam etmek.

2- Sınıf içi yapılan çalışmalara katılmak.

3- Sınav sonunda geçer not almak. 

 

 

Ödeme ve kayıt koşulları nelerdir?

Kayıt işlemlerinizi online sistem üzerinden tamamlayabilirsiniz. Online ödeme sistemi 7/24 hizmet vermektedir.

Üyelik oluşturarak giriş yaptıktan sonra farklı ödeme seçeneklerinden sizin için en uygun olanı seçebilir ve satınalma işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Satın alma işlemini tamamladığınızda kaydınız gerçekleşir ve tarafınıza gerekli evraklarla ilgili bilgilendirme maili gönderilir. 

Eğitim kurumumuza özel olarak planlanabilir mi ?

Eğitim programı, kurumların farklı ihtiyaçları ve gelişim hedefleri doğrultusunda yeniden tasarlanarak uygulanabilmektedir.

Kurumunuza yönelik talebi iletmek için aşağıda yer alan kurumsal eğitim başvurusu formunu doldurabilir, sizin için en uygun teklifi alabilirsiniz. 

KURUMSAL BAŞVURU
Bu eğitimi kurumsal olarak planla ve uygula Mindset Institute kalitesi ve denetimi altında takımın veya şirketin için eğitim planla. Yeni beceriler kazanmanıza, çalışanlarınızın gelişimini yönetmenize ve işgücünüzü eğitmenize nasıl yardımcı olabiliriz?