Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi kurmak isteyen veya sisteminin iyileştirilmesi gerektiğini düşünen işletme yetkililerinde veya bu konuda kariyer yapmak isteyen profesyonellere ve öğrencilere BRCGS Food V8, FSSC 22000 V5, ISO 22000:2018 Standart gerekliliklerinin uygulama örnekleri ve vaka çalışması ile anlatılmasıdır.
HACCP sistemi kurmak isteyen işletmelerin yetkili kişilerine sistem kurma konusunda detaylı bilgi verilmesi, HACCP sistemini kurmuş işletmelere ise kurmuş oldukları sistemi geliştirmek için gerekli bilgileri uygulama örnekleri ve vaka çalışması ile verilmesi amaçlanmaktadır.
26 Eylül 2008 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Gıda Güvenliği ve Kalitesinin Denetimi ve Kontrolüne Dair Yönetmelik ve 17 Aralık 20011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Gıda Hijyeni Yönetmeliği, HACCP Sistemi’nin kurulmasını ülkemizdeki gıda işletmeleri için zorunlu kılmaktadır.
GFSI tarafından tanınan ve onaylanan standartlarda Gıda/Ürün Güvenliği Ekip Lideri’nin iki günlük HACCP Eğitimi’ne katılıp, sertifika alması gerekmektedir. Yine GFSI tarafından tanınan ve onaylanan standartlarda denetçi olarak çalışmak isteyen uzmanların HACCP Eğitimi’ne katılıp, sertifika alması gerekmektedir.
Program Sonunda
Sürekli olarak müşteri şartlarını ve uygulanabilir yasal ve düzenleyici şartları karşılayan güvenli gıdalar ve hizmetler sağlama yeteneği kazanacaksınız.
Hedefler ile ilgili risklerin ele alacaksınız.
Söz konusu gıda güvenliği yönetim sistemi gerekliliklerine uygunluğu gösterme yeteneği elde edeceksiniz.